HEDEF LGS 2024

Okul rehberlik servisi ve sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından 8. sınıf velilerimize ve öğremenlerimize LGS süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

May

Nisan ara döneminde 8. sınıf öğrencilerimize 3 günlük çalışma programı uyguladık. çalışmanın son gününde öğrencilerimize LGS provası tarzında iki otoum halinde deneme sınavı yaptık. Öğrencilerimize sembolik olarak sınav griş belgesi hazırladık. Yanlarına kimlik kartlarını da alarak sınava giren öğrenciler sınava giriş belgelerinde yazan yerlere oturarak adeta sınav heyecanını yaşamış oldu.

May

8. sınıfta okuyan kız öğrencilerimiz Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde bir gününü geçirerek oradaki çalışmaları yerinde gördü. Öğrencilerimiz okuldaki birçok atölyeyi yerinde inceleyerek mesleğe dair fikir edindiler.

Mrt

Rehberlik servisi tarafından 8. sınıf öğrencilerine LGS bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya okulumuzdan daha önce mezun olan ve proje İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrencilerimiz de katılarak onlara trecrübelerini aktardılar.

Mrt

8. sınıf öğrencilerimize Rehber Öğretmenimiz Kübra AL tarafından "Etkili Ders Çalışma Yöntemleri" konulu seminer verildi.

Mrt

HEDEF LGS 2023 Kış Kampı gerçekleştirildi. LGS ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimiz 23 Ocak - 03 Şubat 2023 tarihleri arasında sabah 10.00-14.00 arasında okulumuza gelerek gönüllü öğretmenlerimiz eşliğinde ders çalıştılar, soru çözümü yaptılar.  Songün de deneme sınavı yapıldı.

Mrt

Okulumuzda Hedef LGS 2023 kapsamında tüm sınıflarımızda 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Matematik ve İngilizce derslerinden kurslarımız olacaktır. Kurslara katılım ücretsiz olup, kayıtları e-kurs üzerinden öğrenciler tarafından yapılacaktır.

Haz

7. sınıftan 8. sınıfa geçen öğrencilerimize Yaz Okulu ve Destekleme ve Yetiştirme Kursumuzu açtık. Bu kapsamda öğrencilerimizin yaz tatilini planlı ve verimli geçrebilmeleri için yaz kampı programı hazırladık. Öğrenci ve velilerimizi bilgilendirdik.

Haz

Rehber Öğretmenimiz Kübra AL tarafından 8. sınıf öğrencilerimize LGS öncesinde 25 Mayıs Çarşamba günü "Dikkat ve Odaklanma" konulu bilgilendirme çalışması yapıldı.

Dikkat ve Odaklanma ikonusunda özetle : Düşünceleri hedeflenen bir şeye odaklama sorunu yaşanır ve dikkat düzeyinde azalma durumudur.  Konsantrasyon zorlukları, uyanık kalma güçlüğü, dürtüsellik, müdahaleci düşünceler veya endişeler, aşırı aktivite veya dikkatsizlikle ilgili olabilir. Tıbbi, bilişsel veya psikolojik sorunlardan kaynaklanabilir veya uyku bozuklukları ilgili olabilir. Dikkati hedeflenen bir noktaya odaklama sorununa neden olan durumlar şunlardır:

• Tıbbi durumlar: çeşitli kronik hastalıklar, uyku sorunları, enfeksiyonlar, anemi, hipotroidi, B12 vitamin eksikliği, görme bozukluğu vb.
  • Bilişsel problemler: dikkat eksikliği bozukluğu, öğrenme güçlüğü, hiperaktivite bozukluğu, dürtü kontrol sorunları, karşıt olma karşıt gelme bozukluğu vb.
  • Psikolojik durumlar: anksiyete bozukluğu, depresyon, duygusal travma, stres bozukluğu vb.

Bu gibi sebepler Dikkat ve odaklanma eksikliğine sebep olur.

Kariyer buluşmaları kapsamında İl Müftü Yardımcısı Cabir ÇELİK hocamızı 8. sınıf öğrencilerizle buluşturduk.

HEDEF LGS 2022 kapsamında 8. sınıf öğrencilerimize rehberlik servisimiz tarafından sınav kaygısı ve baş etme yolları konusunda bilgilendirme semineri verildi. Konu ile ilgili okul panosu çıkarıldı ve öğrencilere anket uygulandı ve sonuçları değerlendirildi.

Mrt

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN HEDEF 2022 YKS/LGS PROJESİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat AĞAR, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Abdullah TAŞTAN, Tokat geneli İmam Hatip Lisesi/ İmam Hatip Ortaokulu Müdürleri ve projeye dahil olan okulların koordinatörleri katıldı.

M. Emin Saraç İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayın Mustafa SOLMAZ'ın açılış konuşmasını yapması, Behzat-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sayın Yakup GÜR'ün HEDEF 2022 YKS/LGS projeleri tanıtım sunumunu gerçekleştirmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Abdullah TAŞTAN, selamlama konuşması yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat AĞAR, konuşmasında okulların her öğrencinin kendi performansını zirveye çıkarması noktasında planlamaların yapılması, bireysel farklılıkların dikkate alınması, yapılan çalışmalarda sonuç odaklı hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından projeye dahil okulların koordinatörleri tarafından okullarında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Diğer okullardaki iyi örnekler paylaşıldı. Dilek ve temennilerin ardından toplantıya son verildi.

Mrt

HEDEF 2022 LGS kapsamında öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla öğrencilerimizi sinemaya götürdük. Öğrencilerimiş Adanış filmini izledikten sonra İMDER'e geçerek orada okudukları kitabın değerlendirmesini yaptılar ve karınlarını doyurdular.

Okul rehberlik servisimiz tarafından öğrencilerimize "Etkili Ders Çalışma Yöntemleri" konulu seminer verildi. Seminerde öğrencilerimize çok ders çalışma yerine verimli ve etkili ders çalışmanın önemi ve yöntemleri anlatıldı. Konu ile ilgili el broşürü hazırlandı ve öğrencilere dağıtıldı.

Okulumuzda 7. ve 8. sınıflara yaptığımız performans değerlendirme sınavlarının analizlerini 7. ve 8. sınıfların derslerine giren öğretmenlerimizle yaptık.